Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Dagens namn är Daniel

I almanackan står det visserligen Susanna, men för ÖSK är dagens namn utan tvekan Daniel. Precis innan transferfönstret var på väg att slå igen presenterar ÖSK två spelare som förhoppningsvis kommer att förstärka truppen under resten av den här säsongen. Det rör sig om Daniel Nordmark från Helsingborg som klubben skrivit ett drygt tvåårigt kontrakt med samt Daniel Sobralense som ÖSK lånat från IFK Göteborg.

Daniel Nordmark.
ÖSK har alltså värvat eller möjligen tagit över Daniel Nordmark från Helsingborgs IF. Nordmark hade ett utgående kontrakt med Helsingborg och har fått ytterst lite speltid det här året (= 1 inhopp). Det mesta tyder väl på att han kommit på kant med sin tränare för bättre än så borde han trots allt vara för ett sargat Helsingborg. Det finns väl en del i hans ”karriär” som tyder på att kan vara svår att ha att göra med. Då han slog igenom i Elfsborg var han både ung och lovande. Efter hand blev det allt mindre speltid vilket orsakade missnöje. När hans kontrakt med Elfsborg löpte ut gick han till Helsingborg där historien tycks upprepa sig. Mycket speltid, mindre speltid och nästan ingen speltid alls har utmärkt hans tid i Helsingborg. Nu återstår att se om hans flytt till ÖSK innebär ett lyft.

ÖSK har av någon anledningen återgått till ovanan att bara tala om fleråriga kontrakt. Av agenten Wagnssons pressmeddelande framgår dock, att det rör sig om ett kontrakt på två och ett halvt år som sträcker sig fram till den 30 november 2016.

ÖSK: Daniel Nordmark är klar för ÖSK
ÖSK: Intervju med Daniel Nordmark (video)
Helsingborgs IF: Nordmark till Örebro
NA: Två mittfältare till ÖSK
Helsingborgs Dagblad: Daniel Nordmark lämnar HIF för spel med Örebro SK.
Wagnssons Sport & Entertainment: Daniel Nordmark går till Örebro SK
Lidköpingsnytt: Daniel Nordmark till Örebro

Spelardata från Fotballtransfers.com

Spelardata från Fotballtransfers.com


Daniel Sobralense.
Sobralense togs av IFK Göteborg från Kalmar FF i samband med att hans kontrakt löpte ut. Han var en del av Göteborgs/Stahres försök att värva ihop ett starkt lag. Precis som när det gäller Nordin Gerzic verkar spelaren inte riktigt ha passat in i Mikael Stahres spelidé (om han har någon). Dessutom har jag för mig att Sobralense haft en del skadeproblem. Frisk och i form är han utan tvekan en klasspelare.

ÖSK: ÖSK lånar Daniel Sobralense från IFK Göteborg
IFK Göteborg: ”Sobra” lånas ut till Örebro

Spelardata från Fotballtransfers.com

Data från Fotballtransfers.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.