Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Berisha: Oklar framtid

Ilir Berisha behöver mer speltid - Kan ÖSK ge honom det?

Ilir Berisha behöver mer speltid – Kan ÖSK ge honom det?

I gårdagens papperstidning kritiserar den tidigare ÖSK-tränaren och nuvarande kosovanske förbundskaptenen Albert Bunjaki ÖSKs hantering av Ilir Berishas eventuella kontraktsförlängning. Berisha med ett utgående kontrakt efter den här säsongen har ännu inte blivit kontaktad av ÖSK, enligt Bunjaki, enligt NA. Eftersom Berishas uppehållstillstånd är knutet till hans kontrakt med ÖSK kommer han att få lämna Sverige, så fort kontraktet löper ut, hävdar Bunjaki. Denne säger sig ha varit i kontakt med andra allsvenska klubbar och rekommenderat Berisha till dem.

Magnus Sköldmark, verkar något irriterad över Bunjakis intervention.
– I grunden är det här inte en fråga som han bör lägga sig i. Bunjaki är förbundskapten och ska fokusera på sitt jobb, inte hur vi i klubben sköter vårt, citeras Sköldmark av tidningen.

Enligt Sköldmark har klubben en kontinuerlig kontakt med Berisha om hans situation.

I dagens tidning dementerar Berisha delvis Bunjakis påstående att han måste lämna landet ögonblickligen om kontraktet inte blir förlängt. Detta eftersom han även har albanskt medborgarskap.

En knepig situation för alla inblandade parter. Berisha skulle behöva spela riktiga allsvenska matcher för att komma i form och visa, att han fortfarande håller allsvensk klass. För det ändamålet räcker det inte med U21-allsvenskan mot ofta lite väl orutinerade motståndare. Samtidigt kan ju ÖSK i sin utsatta position inte börja experimentera med spelare i sitt centrala mittförsvar.

För Berisha är situationen inte heller enkel. Med tanke på hans skadehistorik och tveksamma form är det nog väldigt svårt att finna en annan allsvensk klubb som är intresserad av att erbjuda honom ett nytt kontrakt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.