Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Berger söker nytt jobb

Emil Berger: Vad händer nu?

Emil Berger: Vad händer nu?


NA gick idag ut med att Emil Berger brutit/bryter sitt kontrakt med Kongsvinger IL (eller om det nu är tvärtom). Enligt tidningen kommer Berger att flytta tillbaka till Örebro. Han är nu jobbsökande och ÖSK hjälper honom genom att informera sina samarbetspartners om Bergers situation.

För tidningen bekräftar Magnus Sköldmark att det inte är aktuellt med en återkomst till ÖSK för Bergers del.

En rätt märklig historia som tycks ha kommit mycket överraskande. Så sent som för en vecka sedan spelade Berger en halvlek för Kongsvinger och på klubbens hemsida finna ännu inget om att han lämnar klubben.

Den nu 23-årige Berger har hunnit med mer än de flesta under sin fotbollskarriär. År 2007 (som 16-åring) deltog han i sin första match i Superettan. Fast då blev det bra 7 minuter. Året därpå värvades han av AIK och lånades ut till Väsby United. Där fick han dock ingen speltid. Året därpå var han tillbaka i Degerfors för spel i div 1. I Degerfors blev han ett etablerat mittfältsnamn och tog platsen av Sebastian Henriksson.

När hans kontrakt var på väg att löpa ut skrev han som Bosman på för ÖSK. Något som inte uppskattades i Degerfors som ansåg att man hade en muntlig överenskommelse om att han skulle förlänga kontraktet med dem. Resultatet blev att han hamnade i karantän innan han lånades ut till Karlstad United för resten av den säsongen.

År 2011 började han spela för ÖSK och till att börja med såg det riktigt bra ut. Efter att ha drabbats av körtelfeber tappade han mycket formmässigt. År 2012 lånades han ut till isländska Fylkir eftersom man inte ansåg att hans form inte motiverade spel med ÖSK. I år spelade han sedan 4 försäsongematcher för ÖSK innan hans kontrakt avslutades i förtid i samband med att han gick till Kongsvinger. Som han alltså nu har lämnat.

Lite märkligt är det väl att han nu söker ett ”vanligt” jobb i Örebro. Är han inte sämre än vad han visade under försäsongen borde de flesta lagen i Superettan nog vara frestade att ta in honom i sin trupp under hösten. Degerfors är dock knappast att tänka på efter det att han och pappa Henrik gemensamt gjort sig persona non grata i bruksklubben.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.