Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Tummetotten i Vivalla

Eyravallsbloggen har under de senaste åren med stort intresse följt det politiska spelet kring den i den senaste valrörelsen utlovade fotbollshallen i Vivalla. Denna var ju något som så gott som alla politiska partier kände extra mycket för just i samband med det kommunala omvalet, som ju bland annat omfattade Vivalla.

Ursprungligen var det meningen att det skulle byggas en evenemangshall med plats för både en fullstor fotbollsplan och 500 sittande åskådare. Kostnaderna inkl. förvärvskostnaderna för den fastighet som skulle rymma hallen drog iväg upp mot 100-miljonkronorshållet.

Kommunstyret lyckades dock i sista ögonblicket dra sig ur projektet under förevändningen att man inte kunde komma överens med den nuvarande ägaren av fastigheten om villkoren för markköpet.

I stället bestämde sig kommunen för att ”satsa” på en konstgräsplan i Vivalla (som redan ingick i de kommunala planerna) samt på en ballonghall (som redan finns där).

Idag rapporterar SR P4 Örebro att kommunen kommer att ta en extra aktieutdelning på 11 mkr från ÖBO. Dessa pengar skall bland annat användas för att betala driftskostnaderna för Vivallas konstgräs samt för andra saker som egentligen inte har något direkt sammanhang med ÖBOs verksamhet. Det var Hyresgästföreningens medlemstidning Hem och Hyra som var först ut med nyheten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.