Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Jansson skadad

Oscar Jansson skadad - dags att ringa Ludwig Bergström?

Oscar Jansson skadad – dags att ringa Ludwig Bergström?


Oscar Jansson fick vid gårdagens match mot Falkenberg lov att lämna planen tidigt i andra halvlek. Orsaken var en sammanstötning med FFF:s David Svenssson som tog så illa att Jansson drabbades av en fraktur i höger underarm. ÖSK meddelar fakta i en kort notis på klubbens hemsida. NA i en något längre. Skadan innebär att Jansson tidigast kan vara aktuell för spel (i bästa fall) när allsvenskan återstartar efter fotbolls-VM i början av juli månad. Innan dess har ÖSK ytterligare fyra matcher som skall spelas (IFK Göteborg borta, Gefle IF hemma, IF Elfsborg borta och Djurgården hemma).

Det största problemet är nog inte att Jacob Rinne får lov att ta över i ÖSK-målet – han bör klara uppgiften tillräckligt bra. Problemet är i stället att klubben i dagsläget – såvitt jag vet – saknar en tredjemålvakt. Alltså någon som kan sitta på bänken när Rinne står i mål.

Tankarna går onekligen till fjolårets reservmålvakt Ludwig Bergström. Ludwig står utan lag och testades nyligen av IFK Göteborg efter det att John Alvbåge skadades. Det blev inget kontrakt för honom vid det tillfället, men ÖSK gör nog bäst i att ta in honom. Eftersom han är kontraktslös går det att ordna trots att transferfönstret är stängt. Bergström var såvitt jag vet omtyckt av sina lagkamrater och det lär inte kosta någon onödig energi att ta in honom i truppen. Bor gör han i Västerås och under fjolåret pendlade han till Örebro i samband med träning och matcher.

Tillägg: Det verkar att bli som jag trodde. NA skriver, att Ludwig redan har anslutit till ÖSK-truppen och att han tränade med dem idag på förmiddagen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.