Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U21: Berisha åter mot AIK

ÖSK har på sin hemsida lagt ut den trupp som i kväll möter AIK i en match i U21 allsvenskan. I truppen ingår Ilir Berisha som alltså kommer att göra sin första match efter sitt långa skadeuppehåll. Utöver Berisha ingår även Christoffer Wiktorsson och Christer Lipovac av spelarna från A-truppen. Däremot saknas William Atashkadeh samt Marcus Pode. Pode var ju inte heller med i truppen som togs ut för matchen mot Åtvidaberg så hans frånvaro är än så länge något av ett mysterium. Sjuk eller skadad är frågan.

De uttagna spelarna är:

A-trupp
Christoffer Wiktorsson
Ilir Berisha
Christer Lipovac

U19
Hugo Eriksson
Amel Rastoder
Anton Westerlund
Lukman Murad
Simon Glännestrand
Oskar Ålgars
Edvin Ahlnäs
Marcus Elmersson (mv)

U17
Albin Ödberg
Felix Möller
Mirza Turan
Joel Nilsson
Jonathan Lundberg
Joakim Brunnberg (mv)

I år existerar i och för sig inte några separata U19- och U17-truppen, men jag har ändå sorterat upp spelarna för att visa var de hör hemma åldersmässigt.

Marcus Elmersson, skriver ÖSK, är en nyförvärvad målvakt från BK Forward. Lite nätsök ger vid handen att det rör sig om en spelare som är född 1995 och kom till BK Forward från IK Sirius i augusti förra året. Hos BK Forward blev dock konkurrensen för stark och han kom aldrig till spel. Förra året stod ju Jacob Rinne och Oskar Klasson i vägen för honom och inär Jacob i år bytte klubb kom Rynninges landslagsmålvakt Ismael Diawara in i stället. (Rent parentetiskt kan väl noteras att Bloggen har svårt att förstå Forwards värvning av Diawara. Nu har man två pojk-/juniorlandslagsspelare av vilka en inte kommer att få stå i A-lagsmatcherna. Kihlberg säger i dagens papperstidning att han vill ha en uttalad förstamålvakt. Jag tycker synd om den grabben som inte får någon speltid).

För ÖSK, som har det lite tunt med målvakter i ungdomslagen verkar det vara vettigt att ta in honom när möjligheten kom.

ÖSK: Inför AIK­-ÖSK

Motståndarna från AIK har tagit ut en betydligt namnkunnigare matchtrupp som innehåller hela 8 spelare från deras A-trupp. Bland hittar man namn som Kenny Pavey, Bojan Djordjic och Kennedy Igboananike bland de uttagna.
AIK:s trupp: Sebastian Huenul Helgesson (Vasalunds IF), Nicklas Maripuu, Axel Björnström (Vasalunds IF), Bojan Djordjic (Vasalunds IF), Marko Nikolic, Ivan Dahlbäck, Kenny Pavey, Noah Sonko Sundberg, Kennedy Igboananike, Edward Owusu, Sam Lundholm, Filip Bergqvist, Simon Enström, Jonathan Hagman, William Sheriff och Patrik Carlgren.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.