Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Emra lämnar FC Wil

Inte helt överraskande kommer nyheten om att ÖSKs föredetting Emra Tahirovic lämnat ytterligare en klubb i förtid. Den här gången är med den schweiziska andranivåklubben FC Wil som han kommit överens om att bryta kontraktet. Orsaken till det avslutade förhållandet nämns inte utan man nöjer sig från FC Wils sida att säga att man var överens med Emra om att kontraktet skulle avslutas.

Det fanns tidigare tecken på att Emra var på väg att få fotfäste i fotbollsvärlden igen. För Wil spelade han 16 matcher av vilka de flesta dock var so inhoppare. Dessutom gjorde han tre mål. Knappast profilen på en spelare som man gör sig av med några månader innan säsongen ändå skall avslutas.

NA: Emra bröt kontraktet – klubblös
Thurgauer Zeitung: Vertrag mit Emra Tahirovic aufgelöst
Jonas Hanssons Frankrikeblogg (Fotbollskanalen): Floppsvensken – felscoutad och bortglömd

En liten kommentar kring NA:s rubriksättning. När NA skriver ”Emra bröt kontraktet – klubblös” får man närmast intrycket att separationen skedde på intiativ från Emras sida. Nu är det väl så att väldigt få fotbollsspelare bryter sina kontrakt med någon månad kvar att spela av säsongen. Om inte annat så missar de ju en del inkomster. Nej snarare var det nog i det här fallet så, att det var FC Wil som gav Emra sparken. En något sanningsenligare rubrik hade nog varit något i stil med : ”Emras kontrakt bröts – nu är han klubblös igen”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.