Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Tummetotten i Vivalla

Historien om fotbollshallen i Vivalla verkar nu ha nått vägs ände. Likheterna med sagan om skräddaren och hans tummetott är påfallande.

Före det senaste kommunal(om)valet lovade samtliga partier att om de vann valet skulle de se till att det byggdes en fotbollshall i Vivalla. Det verkade alla vara överens om. Löftet låg nära till hands, eftersom Vivalla var en del av det valdistrikt där det skulle bli omval. Den segrande koalitionen bestående av socialdemokrater, centerpartister och kristdemokrater presenterade så småningom en storslagen plan på en fullstor evenemangsarena. En arena som väl inte direkt var anpassad till behoven för breddidrotten i Vivalla, men väl för Örebros elitfotbollslag och besöksnäringarna.

Oppositionen som inte fått vara med och bestämma opponerade sig kraftigt under ledning av Staffan Werme. Alliansen retirerade till Boglundsängen, innan man helt kapitulerade under förevändningen, att man inte kunde komma överens med det företag som ägde marken, där man planerade att bygga fotbollshallen. Det var visst vissa tillkommande kostnader som ingen av parterna ville ta på sig.  Fast egentligen var det nog så att Alliansen insett, att Oppositionen hade rätt i mycket av sin kritik.

Nu har kommunstyrelsen bestämt sig för vad man skall göra i stället. Man behåller en ballonghall (som alltså redan finns där) som är stor nog att spela futsal i, men inte ”riktig fotboll”. Dessutom bygger man en konstgräsplan (som redan finns i en annan plan) på grusplanen vid Vivalla IP. Det har ibland spekulerats i att konstgräset skulle kunna bli uppvärmd, men det verkar inte bli på det viset. Anläggningsarbetet för konstgräsplanen har kommit rätt långt och den skall faktiskt vara klar redan till sommaren.

Frågan är faktiskt om det ens blev en tummetott kvar av de storstilade och allmänt omfattade planerna på att bygga en fotbollshall i Vivalla?

Bloggen tycker inte det.

Örebro kommun: Kommunstyrelsens ärendelista 2014-03-18

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.