Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Nilsson: Husqvarna ok, men…

Vart är Tobias Nilsson på väg?

Vart är Tobias Nilsson på väg?

Papperstidningen skrev idag om Tobias Nilsson och hans intryck från tvådagarsbesöket i Huskvarna.  Enligt tidningen fick Nilsson ett bra intryck av klubben. Något annat kan han väl inte gärna säga heller.  På frågan om han tror att det blir ett lån till HFF blir hans svar dock rätt svävande.
Jag är ÖSK-spelare och det är klubben och min agent som tittar på hur man kan lösa det, blir hans (något undvikande) svar.

Det som agenten John Thornberg skall försöka lösa är förmodligen frågan om hur ÖSK och HFF skall fördela kostnaderna under Nilssons utlåning. Husqvarna som nyuppflyttad klubb har med största sannolikhet inte ekonomin att ta över Nilssons ekonomiska anspråk rakt av. Anledningen till att ÖSK vill låna ut honom är å andra sidan att man vill skapa löneutrymme för att ta in en annan spelare. Att fortsätta att betala en större bit av hans lön ligger alltså inte i ÖSKs intresse. Nilsson å sin sida lär väl inte vara så pigg att gå ner allt för mycket i lön för att göra utlåningen möjlig. Det finns alltså en hel del att fundera på.

AV NAs artikel får man väl intrycket att Nilsson själv inte verkar tro alltför mycket på att lånet skall bli av. På frågan om var han spelar i vår svarar han:
Men jag har ingen brådska på det sättet. Fönstret stänger ju sista mars, så om inte annat kommer det att vara klart då.

Vilket inte låter som om han tror att det blir något av med ett lån till Husqvarna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.