Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Pode och Åhman Persson rehabtränar

ÖSK lämnade kvar Ilir Berisha och Tobias Nilsson i Örebro på grund av deras skadeproblem när laget åkte på matchläger till Portugal. Nu visar det sig att inte alla som åkte med dit är tillgängliga för spel. Marcus Pode har drabbats av ett ryggproblem medan Robert Åhman Persson genomgått en meniskoperation. I NA:s papperstidning resp. nätutgåva kan man idag läsa om hur det står till med dessa två spelare.

Att Marucs Pode varit skadad har väl på sätt och vis framgått – om inte annat på grund av att han inte varit uttagen till någon av ÖSKs träningsmatcher i år. Idag kan man i papperstidningen läsa, att det rör sig om en ryggskada. ”Några diskar som velat lite annat än de borde”, förklarar han för tidningens utsände. Bra då att ÖSKs nyanställde kiropraktor Sam Masih är på plats och kan stifta närmare bekantskap med vad som skulle kunna bli ett återkommande behandlingsobjekt. Pode själv är dock förhållandevis positiv och hoppas kunna få speltid i någon av de två återstående träningsmatcherna. Bloggen kan för egen del lite lagom cyniskt konstatera, att baserat på höstens prestationer spelar det nog ingen större roll om Pode har problem med ryggen eller ej.

Om Marcus Podes ryggproblem kom oväntat så gäller inte detsamma för Robert Åhman Perssons knä. Den före detta AIKaren genomgick en meniskoperation i höstas och är ännu inte helt ikapptränad rehabiliteringsmässigt. RÅP är av allt att döma längre från en återkomst på fotbollsplanen än vad Marcus Pode är (med all respekt för vad Podes diskar kan ställa till med). Åhman Persson rehabtränar på egen hand och räknar i bästa fall med att kunna komma till spel någon gång i mitten av februari.

Man kan ju fråga sig hur ÖSK tänkte när man tog med två rehabtränande spelare till matchlägret, men samtidigt lät två andra, som är i en liknande situation, stanna kvar hemma. När det gäller Åhman Persson handlar det säkert om att ge honom en möjlighet att lära känna sina lagkamrater (och vice versa). Säkert väldigt nyttigt eftersom han fortfarande pendlar mellan Stockholm och Örebro och därför inte haft så mycket tid att träffa dem vid sidan av. Beträffande Pode är förhoppningsvis bedömningen, att han är så pass nära speldugligt skick, att det bedömdes som vettigt att trots allt låta honom komma med.

NA: På läger – då slipper han galna pendlingen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.