Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Mambo Mumba till Gute

ÖSKs föredetting Robert Mambo Mumba har fått klart med en ny klubb. Den sympatiske kenyanen blev för några månader sedan tämligen bryskt avpolleterad som tränare för Dalkurd efter det att han tillsammans med sin tränarkollega Umut Koc tagit klubben till kval till Superettan mot IFK Värnamo. (Det kvalet gick dock inte så bra).

Dalarnas Tidningar: ”Vi är glada för chansen vi fick”

Nu har han skaffat sig en ny klubbadress. Hans nya klubb blir gotländska FC Gute för vilka han skall spela offensiv mittfältare och även jobba som assisterande tränare. Eftersom Gute under den kommande säsongen tillhör div 2 Södra Svealand kommer det att bli två örebrobesök för RMM. Det blir Grenadjärvallen och Karlslund Arena som kommer att få besök av nickspecialisten.

helagotland.se: Han är FC Gutes stjärnvärvning

Robert spelade bara 12 matcher för ÖSK under den rätt tunga hösten 2004. Hans starka mittfältsspel bidrog då till att ÖSK trots ett tidvis utsatt läge kunde hålla sig över nedflyttnings- och kvalstrecken. Sedan förstörde ändå Lagrell det hela, men det är en annan historia. Med tanke på alla oklarheter inför år 2005 valde Robert att flytta vidare till Norge och Viking. Två år senare var han tillbaka i Sverige hos BK Häcken och därefter har det väl i takt med tilltagande ålder successivt gått utför (rent seriemässigt).

Under sin tid i ÖSK visade han upp ett mycket starkt huvudspel. Något som han inte verkar ha glömt bort på gamla dagar. Så sent som år 2011 vann han skytteligan i div 1 Norra på 15 mål före IK Sirius målmaskin Ante Björkebaum (14). Hur många av de 15 målen som kom på nick vet jag inte, men jag har en notering om att när han låg på 12 gjorda mål så hade han satt 10 av dem med huvudet. Inte dåligt alls – speciellt med tanke på att han då blandade spel på mittfältet och som mittback.

Mambo Mumbas europeiska karriär (http://www.eliteprospects.com/football/)

Mambo Mumbas europeiska karriär (http://www.eliteprospects.com/football/)

Det kenyanska landslaget har han representerat vid 54 olika tillfällen under åren 1999 – 2009, vilket resulterade i 15 mål.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.