Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Sandqvist testar med Olhanense

FotbollDirekt skriver, att Jonas Sandqvist för närvarande provspelar med den portugisiska klubben Olhanense. Dock inte i Portugal utan i Hongkong. Sandqvist skall ha bjudits in för att vara med i en vänskapsturnering och har (enligt egna uppgifter) gjort bra ifrån sig.

Möjligheterna för honom att nu spela till sig ett kontrakt verkar dock begränsade. Klubben har redan två målvakter, som är kontrakterade  fram till sommaren och det verkar väl inte så troligt att man tar in en tredje. Olhanense ligger näst sist i den portgisiska ligan (12 poäng efter 16 matcher med 10 gjorda mål och 25 insläppta). Av lagets statistik att döma är verkar det i första hand vara på målgörarsidan det brister, där laget är sämst i ligan. Att byta målvakt lär inte vara en åtgärd som bättrar på den statistiken.

Intressant för övrigt att notera hur FotbollDirekt återgör Sandqvists uppbrott från ÖSK. ”Efter nedflyttningen till superettan bestämde sig Jonas Sandqvist för att lämna Örebro SK och bröt sitt kontrakt med klubben i april förra året. Sedan dess har den förre Landskrona- och Malmö-målvakten letat en ny klubb”. I själva verket var det väl närmast tvärtom – men det låter ju inte lika bra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.