Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Ajdarevic till Charlton

ÖSKs föredetting Astrit Ajdarevic har haft en tung tid sedan han lämnade IFK Norrköping för belgiska Standard Liege. Efter några inledande matcher tog det stopp och det senaste året har han inte ens fått träna med A-truppen utan förpassats till reservlaget. Någon speltid under den nuvarande säsongen har han givetvis inte fått.

Nu öppnas dock en möjlighet för honom att göra något av en come-back. Han går nämligen på lån för resten av säsongen till londonlaget Charlton FC, som tillhör bottengängen i den engelska andraligan. Återstår att se om han kan göra sig gällande i den miljön.

Charlton tränas av Chris Powell, som faktiskt tjänstgjorde i Leicester under den tid som Astrit representerade den klubben. Om det samarbetet kommer att återupptas lär dock än så länge vara en öppen fråga. Det finns en del frågetecken kring Powells fortsatta engagemang, eftersom Charlton just i dag tagits över av den belgiska affärsmannen Roland Duchâtelet.

En minst sagt pikant detalj i sammanhanget är att Duchâtelet (som verkar samla på fotbollklubbar) även är ägare till Standard Liege, den klubb som lånar ut Astrit. Övriga klubbar i hans lilla fotbollsimperium är :Sint-Truidense (Belgien, nivå 2), Újpest Football Club (Ungern, nivå 1), och FC Carl Zeiss Jena(Tyskland, nivå 4).

NA: Klar för engelsk klubb
Charlton FC: Charlton sign Ajdarević on loan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.