Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Hopparknä för Kamara

Det tog lite tid för vår lokala tidning, att uppmärksamma att Alhassan Kamara kommer att träna med ÖSK under december månad. ÖSK gick ut med nyheten i förrgår men inte förrän idag nådde den NA:s webläsare.

Hur som helst med det (även om det tog lite lång tid). Den som läser artikeln får i alla fall veta, att den knäskada som Kamara drabbats av är ett så kallat hopparknä. Skadan uppkommer genom en överbelastning av en sena som sitter under knäskålen.

Oklart varför det tagit så lång tid för AIK att komma tillrätta med denna skada. Så lång tid att man nu skickar över Kamara till Örebro för fortsatt behandling (medan AIKarna tar semester).

Men det kan ju vara så, att ÖSK verkligen vill övertyga sig om att det bara rör sig om ett hopparknä och att det går att komma till rätta med problemet. Det gör man säkert bäst genom att han skadan under uppsikt.

Jag har ett vagt minne av att hopparknä även var Micke Jidsjös diagnos för några år sedan då han började få problem med sina knän (eller om det bara var ett av dem). Senare visade det sig dock att hans problem var betydligt allvarligare än så och han återhämtade sig aldrig från sina skadeproblem.

En websida om hopparknän: Hopparknä – irritation i knäskålssenan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.