Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Magnus Wikströms karriär

På websidan elitefotball kan man ofta finna intressanta uppgifter om olika spelares karriärer. När det gäller Magnus Wikström slås man väl framför allt av hur sent han etablerade sig som en ”riktig” elitspelare. Magnus första kontakt med elitfotbollen kom i och för sig redan år 1995, då han arton år gammal representerade BK Forward i en match i den näst högsta serien, som då hette Div 1 Norra.

Men det var en engångsföreteelse. Plats i Forwards backlinje tog han först tre år senare, men då var klubben inte längre något elitlag utan de höll till i div 2. År 2002 kvalade sig Forward upp till Superettan, så det var först år 2003 som Magnus gjorde sin riktiga debut som elitspelare. Han var då 26 år gammal.

Det blev bara ett år i  Superettan för Forward, men Magnus kunde fortsätta i serien eftersom han värvades av Gefle IF. Hans nya klubb gjorde en riktigt bra säsong år 2004 och kvalificerade sig för Allsvenskan. År 2005 gjorde han alltså sin första allsvenska match och han hade då hunnit bli 28 år gammal.

Efter två allsvenska säsongen i Gefle återvände han till Örebro år 2007 och var således ”redan” 30 år då han gjorde sin första match för Sportklubben.

Sex säsonger senare kan man konstatera, att den spelare som många redan år 2007 ansåg var för gammal, skulle få sex väldigt bra år med ÖSK – en given startspelare och sedan några år även lagkapten.

En intressant detalj i hans statistik är att han under sina 11 år som elitspelare bara blivit utvisad vid två tillfällen. En väldigt låg siffra för en mittback.

1 kommentar – kommentera

Mackan

En riktigt härlig kämpe som jag är mycket glad över att få se i ÖSK-tröjan, åtminstone, en säsong till. Vill minnas att han testade med ÖSK i början på 2000-talet :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.