Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Bollhallen: Projektet avslutas

SR P4 Örebro meddelar, att Örebro kommun beslutat att avsluta sitt projekt att bygga en fullstor fotbollshall på Boglundsängen. Som anledning till detta anges, att man inte kunde komma överens med W-invest, som äger de aktuella fastigheterna, angående villkoren för marköverlåtelsen. I stället för en fotbollshall kommer man att ”satsa” på den ballonghall (som uppfördes då gymnastikhallen brann mer) och idrottsplats, som redan finns i anslutning till Vivallaskolan.

Jag har en känsla av att man i den politiska ledningen nu drar en lättnadens suck över att man inte behöver driva projektet vidare. Det gick alldeles för mycket prestige i projektet och när nu lite oväntat en nödutgång öppnats, så passar man på att smita ut genom denna.

Även om man från Örebros elitfotbollslags sida har varit positiv till bollhallsprojektet har tongångarna från de mindre lokala lagen inte varit positiva. En omdisponering av tillgängliga medel (om det finns några) skulle säkert kunna gynna den lokala fotbollen och även elitklubbarna på ett bättre sätt. Noterbart är att såväl den dåvarande borgerliga samarbetsalliansen som socialdemokrater hade byggandet av en bollhall med i sina valmanifest inför det senaste kommunalvalet.

Tillägg: Kommunens pressmeddelande

Enligt kommunens pressmeddelande skall det bli en uppvärmd konstgränsplan vid Vivalla IP. Konstgräs fanns redan sedan tidigare med i planeringen. Då var det det kasserade konstgräset från Behrn Arena som skall återanvändas där. Men om man satsar på en uppvärmd plan borde man väl även se till att man får ett nytt och fräscht konstgräs på den uppvärmda planen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.