Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Fotbollshallen: Markfrågan ännu olöst

SR P4 Örebro rapporterar idag, att köpet av de fastigheter som skall rymma den nya fotbollshallen ännu inte genomförts.
– Det finns vissa saker som man måste utreda också, fortsätter han och nämner parkeringslösningar och till- och frånfarter, förklarar Örebroportens VD Per Cardesjö för lokalradion.

Jag skulle kunna tänka mig, att det handlar om vem som skall ta det ekonomiska ansvaret för de infrastrukturella investeringar som behövs. Fastighetsägaren W-Invest har väl knappast något intresse av att subventionera hallen, som ju blivit något av ett prestigeprojekt för den nuvarande politiska majoriteten i Rådhuset.

Cardesjö tror att man skall kunna komma till skott med W-Invest före jul och att den segdragna förhandlingsprocessen inte skall behöva påverka tidpunkten för hallens färdigställande. Kommer man inte överens finns det enligt Cardesjö en Plan B (som väl kommer att försena projektet ytterligare).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.