Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Fotbollshallen: Detaljplanen presenterad

I dagens papperstidning kan man läsa, att Björn Sundin (s), ordförande i Programnämnd samhällsbyggnad, varit i Vivalla för att presentera detaljplanen för den fotbollshall man hoppas kunna bygga. Närvarande vid informationsmötet var även planarkitekten Adrian Bucher, Per Cardesjö, som i det här sammanhanget hade satt på sig VD-hatten för fastighetsbolaget Västerporten, någon anonymt utsänd från lokaltidningen samt ett 20-tal intresserade från allmänheten.

Det hela verkar ha gått lugnt till av artikeln att döma. Frågor som kom upp var hur många omklädningsrum det blir (inte klart än), hur många parkeringsplatser som byggs (106 stycken) samt vad hallen skall heta (ej bestämt än).

Hallen (om den blir byggd) kommer att rymma en fullstor elvamannaplan (105*65 m), ha en takhöjd på 23 meter samt sittplatser för 500 åskådare. Man räknar med byggstart under sommaren 2014 så att hallen skall stå färdig till hösten året därpå.

Fotbollshallen har blivit en omtvistad lokalpolitisk fråga och med byggstarten så nära inpå nästa års kommunalval är det väl tveksamt om det blir något av det hela, ifall det blir ett skifte på maktförhållandena i Rådhuset – i alla fall om Staffan Werme (fp) blir den som får bestämma. Frågan skär dock igenom de traditionella blockgränserna i och med att c och kd är för bygget, medan v är motståndare till byggnationen. Det kan ju om inte annat bli ett intressant diskussionsämne när man nästa gång skall förhandla fram en kommunal maktkonstellation.

1 kommentar – kommentera

Mr X

Vinner Werme försvinner de 500 sittplatserna, karln avskyr ju sittplatser, se bara på bandyhallen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.