Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Fortsättning följer för Pode

Marcus Pode: ÖSKare i två år till.

Marcus Pode: ÖSKare i två år till.

ÖSK meddelar idag (via NA), att Marcus Pode fortsätter hos ÖSK ytterligare två säsonger. ÖSK har utnyttjat den option som man fick då Pode lånades in från Mjällby under sommaren.

För de allra flesta kommer nog det beslutet som en stor överraskning, eftersom Pode inte lyckats ta en ordinarie plats som startspelare ens i Superettan för ÖSK. Frågan är hur mycket han kommer att kunna tillföra i Allsvenskan.

ÖSKs tränarstab hyser dock tydligen en stor tilltro till att man kommer att kunna få ut mer av hans tid på planen. (Tränare framstår dock ibland som obotliga optimister). Pode har sedan han anslöt i somras i allmänhet varit förstavalet först då någon anfallare bytts ut. Totalt var han i spel vid 12 tillfällen och hans speltid snittade på 38 minuter.

Pode har efter vad Bloggen sett på träning förmodligen truppens bästa och hårdaste skott. I matchsituationer har han dock sällan haft möjlighet att manövrera sig in i situationer, där han kunnat dra nytta av detta. Men det verkar alltså som om Ljung & Co. räknar med att kunna frigöra eventuellt slumrande resurser hos honom.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.