Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Pengar från Hallsberg

Idag kan man på papperstidningens Hallsbergssida läsa, att Alléskolan via tre olika avtal betalar 190.000 kronor till ÖSK-sfären. Dels har skolan ett vad som i dagligt tal kallas sponsoravtal, vilket ger rätt till reklamplats på arenan och inbjudan till vissa arrangemang. Dessutom ingår i paketet biljetter till vissa matcher för skolans lärare och elever samt rabatter på biljetter till andra matcher. Detta avtal kostar 59.000 kronor.

Fotboll är en av de tre utbildningslinjer inom ramen för det nationella Elitidrottsprogrammet, som bedrivs på Alléskolan i Hallberg. (De andra två är orientering och bågskytte). Enligt SvFFs regler måste därför skolan ha ett samarbetsavtal med en elitförening, vilket man har med ÖSK. ”Sponsoravtalet” verkar dock vara något som ligger vid sidan av Elitidrottprogrammets avtal.

Dessutom har man från Alléskolans sida träffat ett avtal om reklam på sju ÖSK-spelares tröjor. Detta kostar 5.000 kronor per match, vilket inneburit en kostnad på 90.000 kronor för skolan. (ÖSK körde ju till att börja med med reklamfria spelardräkter medan man försökte knyta en huvudsponsor till sig).

Slutligen har ÖSK Ungdom, som håller med bollkallar under matcherna, ett avtal med Alléskolan om att skolan får sitt namn tryckt på bollkallarnas jackor. Avtalet har gällt under hösten och omfattar även nästa säsong. Kostnaden för detta avtal är 40.000 kronor.

Det kan ju verka lite underligt med reklam på spelartröjor och bollkallejackor för en skola i Hallsberg. Men Alléskolan har säkert ett rätt stort intresse att rekrytera gymnasieelever till sin fotbollslinje och då gäller det att synas i fotbollssammanhang. Det är väl inte så troligt att man kan locka elever från Örebro som ju har motsvarande utbildningar på Virginska och John Bauer, men för ungdomar som bor ”söderut” kan säkert Alléskolan vara ett bra alternativ.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.