Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Flood målar igen

Anthony ”Anto” Flood togs in av ÖSK under sommarfönstret år 2010. Tiden i ÖSK blev inte speciellt lyckosam för irländaren som hann med att göra tre inhopp under hösten utan att komma med i målprotokollet. En vadskada satte stopp för ytterligare inhopp.

De flesta var nog rätt oförstående när en helt okänd irländare plötsligt dök upp och blev ÖSKare på transferfönstrets sista dag. Jag har så här i efterhand förstått att ÖSK i själva verket var ute efter en annan anfallare, som kunde ta över efter Kim Olsen som just lämnat klubben. Den övergången blev av någon anledningen inte av. Därför såg sig ÖSK tvungna att chansa på Flood för att i alla fall ha någon slags uppbackning om det skulle bli en akut brist på anfallare.

Efter Sverigebesöket återvände Flood till Irland där han av allt att döma hade en rätt bra säsong med Dublinklubben Bohemians FC. Han spelade 33 matcher för dem och gjorde 8 mål. Därefter bar det iväg till England och ett försök att etablera sig hos Southend United. Det gick inte så bra. Bara en match, vilket ju kan ha berott på en skada eller liknande.

Flood återvände till Irland för en andra gång hösten 2012. 8 matcher och 1 mål gjorde han för St. Patrick’s Athletic. I år verkar det ha lossnat ordentligt med målskyttet för Flood, som hunnit bli 29 år. Han leder klubbens interna skytteliga på 10 mål och kunde förra helgen glädja sig över att bli irländsk mästare med klubben.

Floods mål mot Sligo den 13 oktober säkrade (av entusiasmen att döma) ligatiteln.

Målet i den oavgjorda matchen mot Derry i fredags var minst sagt sensationellt. Synd att han inte gjorde några sådana för ÖSK.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.