Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Almebäck vänder hem(åt)

130716.
Enligt danska Berlingske Tiender är ÖSKs föredetting Michael Almebäck nära ett kontrakt med Brøndby. Almebäck vars utlandskarriär gick i stå hos Club Brugge retirerar således till en liga med lite lägre status (och lite sämre anfallare).

Med tanke på att hans tidigare klubb vill bli av med honom, eftersom man inte anser att han är tillräckligt nära en plats i startelvan, är det väl inga större pengar inblandade i affären. Club Brugge är nog nöjda med att bli av med hans lön och över att ha öppnat upp en vakans i spelartruppen. För ÖSKs del är frågan om det finns någon vidareförsäljningsklausul i ÖSKs försäljningskontrakt med CB. Dessutom kommer det väl några kronor som solidaritetsersättning. (12.500 kronor per miljon om Bloggen tänkt och räknat rätt).

130717.
Allt är klart med Almebäcks övergång till Bröndby. I Brugge andas man ut och i Bröndby föds förhoppningar om en spelare som kan stärka defensiven samt tjäna som föredöme för klubbens ungdomar.

NA skriver, att de sett tidningsuppgifter om att övergångssumman för Almebäck är 230.000 Euro. Detta skulle i så fall innebära att den så kallade solidaritetsersättningen kommer att bli ca. 25.000 kronor. ÖSKs andel av solidaritetsersättningen är ju 25 % baserat på tiden han spelade för klubben (och åldern). Det mesta av den övriga delen av denna ersättning lär hamna hos Brommapojkarna.

Frågan om en det finns någon vidareförsäljningsklausul är oklar. Magnus Sköldmark, som var ansvarig för spelarförsäljningar då Almebäck lämnade, säger sig inte vara insatt i detaljerna. Dessutom är frågan hur en sådan paragraf i så fall kan tänkas vara utformad (om den existerar). Club Brugge lyckades ju inte få tillbaka de pengar man köpte Almebäck för och det är inte säkert att en eventuell vidareförsäljningsklausul ger någon ersättning till ÖSK på grund av Brugges förlust på affären.

NA: Inga stora pengar för Almebäck
Brøndby: Brøndby IF henter forsvarsspiller i Club Brügge
Brøndby: Almebäck: Brøndby-projektet lyder virkelig spændende
Club Brugge: Michael Almebäck naar Brøndby IF

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.