Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Werme försöker bromsa bollhallen

I lokala media har man under de senaste dagarna kunnat läsa, att den politiska örebrooppositionen (tillfälligt) stoppat den fastighetsaffär som är förutsättningen för att kommunen skall kunna gå igång med byggandet av en fotbollshall på Boglundsängen. Då ärendet var uppe för beslut i kommunalfullmäktige krävde oppositionspartierna att det skulle återremitteras. För ett sådant beslut krävs att en tredjedel av ledamöterna står bakom. Av papperstidningens rapportering av ärendets hantering att döma verkar det som om moderaterna till att börja med inte hade något att invända mot fastighetsaffären. Folkpartiets oppositionsråd Staffan Werme fick dem dock senare att ansluta sig till kravet på återremiss.

Något beslut om ett köp av de berörda fastigheterna kunde alltså inte tas vid onsdagens sammanträde. Den politiska majoriteten kontrar nu genom att sammankalla till ett extrainsatt möte med kommunfullmäktige där beslutet kan tas. Det verkar alltså som om Wermes försök att bromsa affären inte får någon större betydelse.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.