Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Bollhallen rör på sig

Idag lämnade de styrande allianspartierna ett nytt besked beträffande den bollhall som fungerar som en politisk vattendelare i örebropolitiken. Motståndet mot en placering i Hjärstaskogen blev tydligen för svårt att hantera så i ett nytt förslag placeras bollhallen norr om Citygross/Systembolaget. Tanken är att kommunen skall köpa fem fastigheter av W-invest, som kontrollerar markutnyttjandet i området (de har tomträtten på de aktuella fastigheterna). Fyra av fastigheterna monteras ner och flyttas (?) medan den femte får stå kvar så att den undre våningen kan användas för omklädningsrum.

Bollhallens placering enligt dagens förslag.

Bollhallens placering enligt dagens förslag.

NA: Så slipper bollhall inkräkta på skogen

NA: Han ger plats för bollhallen

Den politiska oppositionen i Örebro tycker givetvis även efter att den nya planen presenterats att bollhallen inte behövs.

Bloggen tycker att det givetvis vore trevligt med en fullstor evenemangsarena för fotboll i Örebro, men tror liksom oppositionspartierna att de rätt stora belopp som kommer att satsas i investering och drift av bollhallen skulle kunna göra mer nytta för örebroidrotten och vivallaborna om de användes på ett mer småskaligt sätt.

NA: Oppositionen är fortsatt kritisk till en elitfotbollshall

Det verkar dock som om sossarna och deras allierade från centern och kristdemokraterna målat in sig i ett hörn i den här frågan och inte har något annat val än att driva frågan vidare utan att snegla på alternativa möjligheter att använda de pengar som uppenbarligen finns tillgängligt för detta projekt.

1 kommentar – kommentera

Rätt

Den senaste tidens händelser med upplopp i bl a Vivalla viasar att det är rätt att sats även på dessa områden.
Tycker även att en blandning av elit (Forward, ÖSK) och bredd kan vara bra. Elitlagen tjänar som en förebild för vanliga ungdomar, Vivalla grabbarna kan gå och titta när Forward och ÖSK tränar och spelar där på vintern.
Helt givet att huvuddelen av tiden måste går till breddidrott i Vivalla.
Vasaloppet och Stockholm maraton är bra exempel på hur bredd och elit fungerar tillsammans

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.