Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Elitlicensen

Svenska Fotbollförbundets licensnämnd har konstaterat, att Örebros två elitföreningar (ÖSK och KIF Örebro) båda den 31 december år 2012 hade ett positivt eget kapital och att de tillsammans med 32 andra klubbar uppfyller elitlicensens krav för 2014 (i detta avseende).

När det gäller Mjällby AIF, GIF Sundsvall, IK Brage, Jitex BK, Sunnanå SK och Umeå IK FF skall dessa klubbar upprätta en handlingsplan som visar hur man skall nå ett positivt eget kapital vid nästkommande årsskifte.

För GAIS, Varbergs BoIS och Kristianstads DFF är situationen mer allvarlig. De befinner sig i en situation som påminner om den som ÖSK hamnade i för några år sedan. Dessa tre klubbar har redan passerat ”handlingsplansstadiet” och måste nu kunna uppvisa ett periodiserat bokslut per den 31 augusti som visar ett positivt eget kapital för att de skall få en elitlicens för år 2014.

SvFF: Licensnämndens delbeslut angående ekonomikriterierna inför elitlicensen 2014

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.