Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Sandqvist lämnar

2012-01-20_120120_Jonas Sandqvist

Jonas Sandqvist behöver inte hänga på ÖSKs träningar längre.

ÖSK skriver idag (något kryptiskt) på sin hemsida, att man kommit överens med Jonas Sandqvist, att denne inte längre kommer att ingå i ÖSKs spelartrupp.

”Jonas Sandqvist och ÖSK är överens om att Jonas från och med nu inte kommer ingå i ÖSKs spelartrupp”.

Riktigt vad detta innebär har Bloggen faktiskt lite svårt att dechiffrera, utöver det faktum att han inte längre kommer att ingå i spelartruppen. I ”normala” fall när man kommer överens om att avsluta ett kontrakt i förtid så är man mera rakt på och skriver, att man har kommit överens om att bryta kontraktet.

Det verkar alltså som om Sandqvist fortfarande står i något slakts kontraktuellt förhållande till ÖSK (alltså att han erhåller en lön av något slag). Han hade ju kontrakt med ÖSK fram till utgången av nästa säsong/år och skulle nu till exempel kunna ägna sig åt att förbereda sig för nästa fas i sitt liv, t.ex genom att skaffa sig en utbildning. I så fall skulle ett ”lönebidrag” från ÖSK säkert sitta bra. Men, vilket skall understrykas, här handlar det bara om spekulationer från Bloggens sida på grund av den ovanliga formuleringen i ÖSKs nyhetsmeddelande.

Att ÖSK och Sandqvist på något sätt skulle gå skilda vägar har väl stått klart ända sedan i vintras. Sandqvist har visserligen ibland deltagit på ÖSKs träningar, men han stod aldrig i mål i någon av tränings- eller U21-matcherna. När Ludwig Bergström engagerades som andremålvakt precis innan vinterfönstret stängde var det väl på det hela klart att Sandqvist aldrig mer skulle ses i ett ÖSK-mål. Frågan var bara hur separationen skulle se ut. Det vet vi väl egentligen fortfarande inte mer om än att han inte längre kommer att ta någon plats i omklädningsrummet.

NA: Nu lämnar Sandqvist ÖSK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.