Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Bertin Ze Ndille

Bertin Ze Ndille gillade nog den svenska vintern

Jag bläddrade igenom några gamla bilder och stötte på denna som jag tycker är så skön. Det är Berra och Erik Nilsson på en träning i januari 2009. Vädret var inte det bästa med snålblåst och lite snö i luften. Erik var ordentligt påpälsad medan Berra inte verkade tycka att det var speciellt kallt. Inte nog med att han hade kortbyxor när alla andra hade heltäckande benbeklädnad – han hade dessutom kavlat ner strumporna ”för säkerhets skull”.

Vad hände sedan med Bertin, som lär ha fått ett förlängningsförslag från ÖSK, som han dock tackade nej till eftersom han inte tyckte att det var tillräckligt bra? Han försvann från bloggens fotbollsradar, men nu har han dykt upp igen i Frankrike.

Sedan november förra året representerar han en fransk klubb som heter Tarbes Pyrénées Football. De spelar – om jag förstått det franska seriesystemet rätt – på den fjärde nivån i seriesystemet. Det verkar dock tyvärr som om han blivit skadad eller möjligen hamnat i onåd. Efter tre matcher i vilka han spelade 90 minuter finns han bara uppsatt för sex minuter i en match i januari. Under de tre matcher han spelade full tid hann han med att få två gula kort, vilket inte förvånar eftersom hans speltid nog var lite opolerad. Dessutom gjorde han ett mål vilket han aldrig lyckades göra för ÖSK.

Tillägg: I sex-minuters matchen blev han inbytt ser jag nu, så det verkar inte vara någon skada som hållit honom borta från spel.

Tillägg 130322: Jag kollade med den franska klubben beträffande Bertin’s status, eftersom han inte spelat något sedan i början av januari. Det visade sig då att han har lämnat klubben och nu bor i Paris.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *