Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Atashkadeh uttagen till iranskt U23-lag

Irans landslagssida på Svenska Fans skriver, att William blivit uttagen och accepterat att deltaga i ett träningsläger med en iransk U23-trupp i Qatar.  Eftersom hela 35 spelare deltar så verkar det inte röra sig om något traditionellt landslagsläger utan mer om ett breddläger för spelare som skulle kunna komma ifråga för deras U23-landslag.

På det iranska landslagets sida på Facebook (oklart om det är en officiell eller inofficiell sida) finns även ovanstående bild på William i omgivningar som inte har något med ÖSK att göra.

Bloggen har lite svårt att hänga mer här. William har ju gått skadad hela ”våren” och inte spelat en endaste liten träningsmatch. Dessutom tränar han väl inte ens med ÖSKs trupp utan han håller sig för sig själv och följer ett eget tränings- och rehabiliteringsprogram. Hur skall han då kunna vara med på ett landslagsläger?  Men det är tänkbart, att han är med för att han skall lära känna tränare och trupp samt vice versa. Jag hoppas verkligen att han inte får för sig att spela och sedan kommer tillbaka för ytterligare ett antal månaders rehabilitering.

Tillägg 1: Websiten Persian Football bekräftar Williams uttagning och nämner även att han är skadad även om det verkar som om man bagatelliserar hans skadeproblem. Det är oklart till vilket av Irans landslag som han är uttagen till. Av den här artikeln verkar det vara seniorlandslaget det handlar om.

Tillägg 2: Magnus Sköldmark bekräftar i dagens pappersutgåva att något spel för Wiliams del inte är aktuellt.
– Han har ett specialprogram som han följer och fortsätter rehaben i Kuwait. Nu har han en bra möjlighet att skaffa sig en uppfattning om Irans landslag. Han reser hem på lördag, säger Sköldmark till tidningen.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.