Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Barsom blir agent

Fotbollstransfers.com skriver om Abgar Barsom som skall bli fotbollsagent. Eller i alla fall jobba i agentbranchen. Barsom har nämligen inte någon egen licens för att verka som agent. Därför har han valt att jobba med Matteo Mayer från Italien.

Fast egentligen verkar det inte vara som agent Barsom vill jobba utan han sneglar mer mot Sports Management.
– Det är en helhetslösning för fotbollsspelare, det baseras på vad man vill ha som fotbollsspelare av sin agent under karriären. Jag har tagit min erfarenhet och mitt nätverk och kombinerat det med spetskunskap från andra som jobbar med mig, säger han till siten.

Bloggen undrar om detta är något han kan leva på. Det kan ju inte finnas så värst många spelare i Sverige som har råd att engagera en egen Sports Manager. De som har det har dessutom med största sannolikhet redan knutits upp agentmässigt. Det finns säkert många unga lovande spelare som skulle må bra av lite sports management. Men de lär knappast ha råd att betala för tjänsten och hur som helst är det bara en bråkdel av talangerna som ens kommer att komma så långt att de tar en plats i en allsvensk trupp.

Vilka spelare han har i sitt ”stall” vill Barsom inte avslöja. Han nöjer sig med att konstatera att det är en blandning av unga spännande spelare och lite mer etablerade spelare från Allsvenskan. Det låter väl som om han inte har hunnit bli så många än som han lyckats knyta till sitt företag. I normala fall brukar ju inte agenter vara direkt  blyga, när de tillfrågas om vilka spelare de representerar.

Dessutom kan man kanske tycka, att Barsoms egen karriär som fotbollsspelare tidvis verkat rätt vinglig. Men han kanske lärde sig av sina misstag.

Anm.: Abgar Barsom representerade ÖSK under sex matcher hösten 2007. Hans insatser anses av många ha varit en av anledningarna till att ÖSK trots allt lyckades hålla sig kvar i allsvenskan efter återkomsten. Minnesvärd var hans frisparksmål med sträckt vrist mot GAIS.

1 kommentar – kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.