Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Djurgården vill/ville ha Wille

FotbollDirekt tar för andra gången inom en vecka upp frågan om William Atashkadehs framtid hos ÖSK. Förra gången handlade det ju om att spelaren själv helst ville lämna, medan man den här gången hävdar att det fanns (finns?) klubbar som kan vara villiga att köpa loss honom.

Enligt FD så var det främst Djurgården som under hösten var intresserade av Atashkadeh. Men hans fotskada samt det pris som ÖSK satte på honom gjorde, att affären inte blev av. Enligt websiten skall även IFK Norrköping ha varit intresserade.

Från ÖSKs sida bekräftar Magnus Sköldmark, att det fanns ett intresse från stockholmsklubben, men verkar mer oförstående när IFK Norrköpings namn kommer upp.  På FD:s fråga/påstående

Det här var i oktober enligt våra uppgifter, han skulle vara aktuell inför den här säsongen…

svarar Sköldmark

– Ja, jo, det var nån gång under den tidpunkten. Vi har ju haft förfrågningar på William från flera klubbar. Men vi har inga i nuläget och som jag sa så är det inte aktuellt.
– Sedan är ju allt beroende på prislappen, det går inte att säga att en spelare inte är till salu. Men i dagsläget räknar vi med William.

Ett svar som väl borde kunna uttydas som att vi säljer honom gärna om bara priset är det rätta. I och med inlåningen av Alhassan Kamara så är för övrigt min känsla snarast, att ÖSK har för många anfallare till förfogande. Med tanke på Atashkadehs återkommande skador – inte bara hos ÖSK utan även tidigare hos IFK Göteborg – är jag dock förvånad över att det i dagsläget finns klubbar som vill köpa loss honom.

Man kan ju fråga sig vem det är som förser FD med den här typen av information. Eftersom det knappast är klubbarna själva så faller misstanken i första hand på spelarens agent, som väl vill skapa lite extra tryck på de inblandade att komma till skott. Utan några spelarövergångar så blir det ju inga pengar för honom.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *