Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Bedoya har en del att välja på

Alejandro Bedoya har en del att välja bland.

ÖSKs föredetting Alejandro Bedoya är för närvarande en av 25 deltagare i det amerikanska fotbollförbundets månadslånga träningsläger i Carson, Kalifornia. Lägret verkar ha lite samma karaktär som de svenska landslagets vinterutflykter, dvs. man kallar spelare som inte är uppknutna i sin klubblagsfotboll för tillfället. Vilket utesluter de flesta som är baserade i Europa men ger ett tillfälle för hemmaligans spelare samt till spelare i de nordiska ligorna.

Bedoya spelade under hösten för Helsingborg och av vad jag sett så anses han av många ha varit lagets bästa spelare. Helsinborg hoppas givetvis att få se en fortsättning, men eftersom han inte gjort klart med dem, så har han förmodligen andra planer. Möjligheter saknas inte heller. New York Times skriver i en artikel, att han har sammanlagt 15 olika anbud att fundera över från klubbar i Tyskland, Frankrike, Spanen, Nederländerna, Ukraina, Bulgarien, Rryssland, Sverige and Schweiz samt dessutom från klubbar i amerikanska MLS.

Fast tiden börjar gå ut nu. På torsdag stänger de flesta vinterfönster i de stora ligorna i Europa. För övergångar i Europa är vinterfönstret hur som helst inte den bästa tidpunkten för en övergång. I allmänhet är det klubbar som inte ligger så bra till i sina respektive serier som vill ta in förstärkningar under vintern. Dessutom blir det dåligt med tid att spela in sig med lagkamrater och spelsystem, vilket gör att en övergång riskerar att bli optimal. Frågan är om inte det bästa ändå skulle vara att fortsätta en halv säsong i HIF för att sedan ta steget till en ny klubb i sommar.

Bloggen hoppas att det blir en klubb i den tyska ligan. Det skulle passa vår löpstarka föredetting riktigt bra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.