Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Bollhallen: Enig miljönämnd sade nej

Planerna på att bygga en fotbollshall i Hjärstaskogen har förmodligen skjutits i sank av kommunens Miljönämnd som igår enhälligt röstade mot förslaget. Deras nej avser dock inte i första hand om en bollhall skall byggas eller ej – det har de inte med att göra. Nejet avser i stället det förslag till ändring av detaljplanen som är en förutsättning för att hallen skall kunna byggas på den föreslagna platsen i Vivallas utkanter.

Det slutgiltiga beslutet skall senare i år tas av Byggnadsnämnden, men jag har svårt att se att denna kan köra över en enig Miljönämnd i en så pass omdiskuterad fråga. Det ansvariga kommunalrådet Björn Sundin verkar redan att fundera på vilka reträttvägar som står till buds. På frågan om det finns någon plan B svarar han:
– Klart att det finns reservplaner om det inte alls går att vara här. Läget är inte det viktiga utan ATT det byggs en bollhall.

Enligt Sundin hoppas han att hallen skall vara klar någon gång under åren 2014 eller 2015.

NA: Enigt nej till bollhall

Bloggen har å sin sida aldrig riktigt kunnat förstå argumentet att fotbollshallen skulle kunna bli ett lyft för området Vivalla och för de som bor där, eftersom den huvudsakligen kommer att nyttjas av personer som inte bor där. Vill man absolut ha den på norr skulle man väl kunna bygga den på Boglundsängen där det finns gott om plats. Det lär dock bli många kommunala turer innan det här är klart – om det någonsin kommer att bli klart.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.