Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Mambo-Mumba tar över Dalkurd

ÖSKs föredetting Robert Mambo-Mumba spelade bara en halv säsong med ÖSK år 2004, men hann under den tiden skapa sig ett gott rykte hos supportrar och medspelare. Sedan dess har hans fotbollskarriär gått både upp och ner. De senaste åren har han tillhört borlängeklubben och Forwardkonkurrenten Dalkurd för vilka han gjort en hel del mål från sin mittfältsposition. Precis som under den korta perioden hos ÖSK är det huvudspelet som varit hans speciella styrka.

Inför kommande säsong sadlar han med ålderns rätt om och kommer att vara en av två tränare för klubben. Mambo-Mumba som hunnit med att blir 34 år kommer att dela på tränarjobbet tillsammans med 25-årige Umut Koc. Ett rätt vågat tränarval av Dalkurd eftersom ingen av de två tränarna har erfarenhet av att ansvara för ett fotbollslag på den här nivån – om ens överhuvudtaget.

Dalarnas Tidningar: Oprövade tränare leder Dalkurd nästa säsong

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *