Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Zico lämnar Irak

Man kan idag i en liten notis i NA läsa, att den brasilianske tränaren Zico beslutat sig för att lämna sitt uppdrag som förbundskapten för det irakiska landslaget. Något som under normala omständigheter inte skulle ha motiverat en notis i den här bloggen. Men eftersom det är Zico som lyft fram Ahmed Yasin ur skuggorna på Behrn Arena till en plats i det VM-kvalande irakiska landslaget, så förtjänar nyheten att omnämnas.

I mediarapporteringen kring Ahmed och hans landslagsplats har det ju ofta framhållits att det var just Zicos inflytande som gjorde att Ahmed kunde etablera sig i landslagstruppen. Nu återstår att se om förtroendet för Ahmed överlever tränarbytet.

The Guardian: Former Brazil captain Zico resigns as Iraq coach over contract dispute

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.