Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Bollhall vållar politisk strid

Den planerade bollhallen i Vivalla har redan innan ett formellt beslut fattats om dess byggande blivit en politisk stridsfråga på hög nivå. I dagens papperstidning för Staffan Werme (fp) fram ett antal argument för varför han tycker att det är en ovanligt dum idé. Werme skjuter i första hand in sig på de ekonomiska aspekterna och ifrågasätter båda bygg- och framtida driftskostnader. Ett nytt argument från motståndarsidan är att bygget innebär att en del av den sk. Hjärstaskogen skulle få lov att offras. Kritiken mot hallen förenar hela den politiska oppositionen och till och med örebropolitikens vänsteryttar Murad Artin kritiserar förslaget, om än från ett delvis andra utgångspunkter. Inte heller de mindre föreningarna i Vivallaområdet verkar övertygade om att detta är rätt typ av satsning för stadsdelen.

Bloggen tror, att det kan bli svårt att lotsa fram det här projektet till en byggnation. Motståndet verkar rätt kompakt både från oppositionens, vivallaintressenternas och och Örebrofotbollens sida. Det är väl i första hand elitföreningarna ÖSK, BK Forward och KIF Örebro som skulle ha nytta av bollhallen. För de mindre föreningarna med eller utan vivallaanknytning så är nog nyttan mera tveksam. Om syftet är att gynna Vivallaområdet eller breddfotbollen i Örebro skulle nog pengarna kunna användas på ett betydligt bättre sätt.

Det har skrivits en hel del om detta projekt på olika håll.

Vivalla.se har samlat sina artiklar om fotbollshallen i ett särskilt arkiv på sin websida: Fotbollshallen Arkiv
Björn Sundin (S) kommunalråd och ordförande i programnämnd samhällsbyggnad har skrivit om planerna på socialdemokraternas websida: Björn Sundin om fotbollshallen i Vivalla
Staffan Werme, oppositionsråd och upprorsledare i Örebro, använder planerna att bygga fotbollshallen som ett politiskt slagträ i sin kamp om kommunherraväldet i Örebro: Bygg inte sönder Hjärstaskogen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.