Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Årets någonting

Vid gårdagens säsongsavslutning på O’Learys delade ÖSK ut årets utmärkelser. Bloggen var inte där och ÖSK har inte (än) skrivit något om pristagarna på sin hemsida eller på Facebook, men att döma av ÖSKs Twitterflöde att döma prisbelöntes det på följande sätt.

Årets spelare.
Kalle Holmberg utsågs till årets spelare. Riktigt hur det gick till framgår dock inte. ÖSK hade lagt upp en omröstning på sin hemsida där Kalle låg på fjärdeplats när omröstningen avslutades/avbröts. Före Kalle i antalet erhållna röster låg Ahmed Yasin, Ilir Berisha och Mohammed Saeid. Av röstningsförloppet framgick det dock rätt tydligt att de i rätt stor utsträckning handlade om kompis-/taktikröstningar och att resultatet väl snarast återspeglade vem eller vilka som kunde mobilisera flest supportrar. Därmed inte alls sagt att det var spelarna själva som på något sätt låg bakom röstningskampanjerna. I och för sig tycker jag att priset lika gärna hade kunnat gå till Ilir eller Mohammed – ingen av de tre kandidaterna utmärkte sig över hövan. De lyckades alla etablera sig som givna spelare i ett allsvenskt lag, vilket var en stark prestation med tanke på ålder och tidigare erfarenheter.

Årets målskytt.
Då var det lättare att kora årets målskytt – det var ju bara att räkna. Årets pristagare blev William Atashkadeh som gjorde sex mål under säsongen. På delad andraplats med fyra mål vardera placerade sig höstens två anfallsförvärv Alhassan Kamara och Shpetim Hasani. Som vanligt måste man väl konstatera att måslskyttet inte var ÖSKs bästa gren den här säsongen heller. Totalt gjorde man bara 32 mål, alltså lite drygt ett per match, vilket inte alls räcker till om man samtidigt är ett av de lag som släpper in flest mål. (Bara Gais var sämre, men de var rejält mycket sämre).

Årets mål.
Årets mål gjordes av Kalle Holmberg och det var hans mål mot Djurgården som belönades. Resultatet verkar ha framkommit med hjälp av en icke manipulerad webomröstning.

Något senare.
En halv timme efter det att jag lagt ut min artikel hade även ÖSK fått ordning på sin publicering och rapporterat om pristagare och säsongsavlutning.

ÖSK: Kalle stor vinnare på säsongsavslutningen

”Omröstningsproblemet” löste man uppenbarligen genom att även låta spelartruppen rösta och sedan väga ihop de två resultaten med lika tyngder. Av detta kan man dra slutsatsen, att Kalle bör ha varit en rätt överlägsen vinnare bland spelarna eftersom han bara låg på fjärde plats när supporteromröstningen avslutades. Bra så!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.