Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Almebäck landslagsuttagen

ÖSKs föredetting Michael Almebäck har lite oväntat fått en plats i den svenska landslagstrupp som i mitten av oktober skall möta Färöarna och Tyskland i VM-kvalet. Bakom Almebäcks uttagning ligger ett återbud från Mikael Antonsson. Iron-Mike är väl inte direkt tänkt som startspelare, men eftersom VM-kvaltruppen bara innehåller tre mittbackar så skulle man väl i alla fall kunna säga, att han är en stukad fot från att få göra sin landslagsdebut på riktigt. Sedan tidigare har fyra seniorlandskamper på sitt konto, men de har alla varit av vänskapskaraktär. I U21-landslaget har han förekommit 10 gånger.

Sedan Almebäck lämnade ÖSK för Club Brugge har det väl gått så där för honom. Han har inte lyckats ta en ordinarie plats i backlinjen, utan fått finna sig att i backhierarkin vara placerad någonstans mellan andra och tredje plats. Den främsta kritiken mot honom verkar handla om att han inte är tillräckligt bra i sidled. Någonting som man också såg i Örebro, men i Allsvenskan kunde han oftast reparera sina missar tack vare sin snabbhet. I Club Brugge har han spelat fem matcher av nio i den belgiska ligan. Dessutom har han medverkat i klubbens europaspel.

NA: Ex-ÖSK:are in i VM-kvaltruppen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.