Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Ahmed Yasin i VM-kval

Ahmed Yasin spelade från start mot Japan. (Foto: FIFAs hemsida)

Ahmed Yasin fick igår göra sin VM-kvaldebut för det Irakiska landslaget då han var uttagen till den startelva som mötte Japan. Matchen slutade visserligen med en seger för hemmalaget, men Ahmed gjorde av allt att döma en bra match. Enligt ÖSKs hemsida hade han en god målchans i slutet av den första halvleken. Han fick dessutom slå de flesta hörnorna och frisparkarna. Utbytt blev han sedan i den 78:e minuten.

Bloggen kan inte undgå att tycka att detta är underligt med tanke på att Ahmed knappt får någon speltid alls med ÖSK. Antingen är Iraks landslag inte alls bra eller så klarar man hos ÖSK inte av att matcha honom på bästa möjliga sätt. Iraks resultat  – en knapp 1-0 förlust mot Japan – är ju nästan riktigt bra. Japan ligger 23:a på världsrankingen och Irak ligger på på plats 78. (Sverige rankas som nr 18).

2 kommentarer – kommentera

BoP

Här är en länk till Yasin-highlight från matchen: http://www.youtube.com/watch?v=mxmip1aZXdM

Jag tycker Yasin gjorde det riktigt bra redan under försäsongen 2011 och är förvånad över att han har fått så få chanser som ytter, men samtidigt håller nog inte Iraks landslag någon jättehög kvalitet.

Matte

Troligen högre än ÖSK 2012 i alla fall..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *