Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK mot förlust

I samband med förlustmatchen mot Djurgården ”avslöjade” ÖSKs styrelseordförande Björn Åqvist, att man verkar hamna på en förlust på i storleksordningen fem till sex mkr i år. Det dåliga sportsliga resultatet har fått återverkningar på ett antal områden såsom publikintäkter, lägre placeringspengar från Svensk Elitfotboll, samt lägre intäkter från klubbens samarbetspartners. Årets intäkter räknar man med kommer att hamna någonstans i storleksordningen 50 – 55 mkr. Förra året uppgick de till 65 mkr, men då ingick försäljningen av Michael Almebäck och Alejandro Bedoya i siffrorna.

Årets förlust är dock inte större än att det överskott som ackumulerats under senare år räcker till för att täcka den. Men förlusten kommer att tära ordentligt på reserverna hos ÖSK som kommer att få lov att dra ner ordentligt på kostnadssidan. Dessutom har styreslen så smått börjat fundera igenom de ekonomiska konsekvenserna av en nerflyttning till Superettan. En sådan räknar man kommer att innebära en intäktsreduktion på i storleksordningen 15 mkr.

NA: Miljonsmäll för ÖSK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.