Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK lånar anfallare

Al Hassan ”Crespo” Kamara lånas in från AIK för resten av säsongen.

120818.
NA skriver lite mer om lånet dagen efter. Spelklar till ödesmatchen. Kamara är alltså varken tillgänglig eller spelklar förrän nästa fredag då ÖSK spelar sin viktiga match mot Gefle. Anledningen till det verkar vara, att man från AIKs sida vill ha honom tillgänglig för matchen mot CSKA Moskva i Europaligkvalet dagen innan. Förmodligen får han inte spela så mycket om ens något mot ryssarna, men jag tror ändå inte att han blir ett förstaval mot Gefle eftersom han då ännu inte tränat något med ÖSK. Det blir nog en plats på bänken och ett inhopp mot slutet av matchen om läget tillåter.

Av en något längre artikel i papperstidningen framgår det för övrigt att ÖSK haft kontakt med AIK i ca. två veckor om denna inlåning, så det verkar inte vara ett skott rakt ut i mörkret från ÖSKs sida. Dessutom fick man ju en möjlighet att se honom i aktion mot sig själva i den senaste matchen.

120817.
Knappt har Tommy Wirtanens blivit avannonserad förrän ÖSK meddelar, att man lånar in anfallaren Al Hassan ”Crespo” Kamara från AIK. Crespo, som han tydligen gärna vill kallas, provtränade med ÖSK några dagar i september förra året. Av diverse rapporter att döma var det lite hit och dit med ÖSKs intresse för spelaren, som man möjligen kan ha tyckt var för ung och oerfaren för att kunna ta upp kampen med William Atashkadeh och Andreas Haddad. Han gick sedan till allas  förvåning till AIK som väl hoppades att upprepa sin succé med Bangurorna. Sedan dess har som bekant situationen förändrats en hel del och ÖSK väljer nu alltså att låna in honom för resten av den här säsongen.

Att AIK släpper i väg sin anfallare beror nog på att man upptäckt – efter att ha kallat tillbaka Kwame Karikari från Degerfors samt därefter värvat Henok Goitom – att man nog hade för många anfallare i truppen. Sex stycker för att vara exakt och därför var det ingen större uppoffring att släppa iväg Kamara några månader till Örebro.

Är Crespo verkligen den spelare som ÖSK behöver? Tveksamt tycker bloggen, som tror att lånet nog i första hand är en återspegling av vad som finns tillgängligt ”på marknaden” för den budget som står ÖSK till buds. Nu kommer ÖSK att ha två starka boxspelare, men så länge som man inte klarar av att få in några spelbara bollar i straffområdet har man inte så stor nytta av duktiga avslutare. Positivt dock att man inte väntade till sista värvningsdagen, innan man tvingades konstatera att Plan A och B misslyckats och att man därför fick lov att ta vad dom fortfarande fanns tillgängligt (tänk Flood och Hay). Å andra sidan vet väl P-O Ljung vad han behöver – för jag har svårt att tro att Kamara lånades in utan att detta var ordentligt avstämt med tränaren.

ÖSK: ÖSK lånar ”Crespo” från AIK
NA: Här är ÖSK:s nya anfallare
Eyravallen: Det här skrev bloggen i höstas om provspelet.

Al Hassan Kamaras statistik. (Källa Sv.FF)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.