Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Sixten Boström utlöst.

120810.
För lite drygt en månad sedan sade Jan Karlsson till NA, att han hoppades snart ha kommit till en överenskommelse med Sixten Boström om ett avslutande av dennes tränartjänst hos klubben. Det tog lite mer tid än så, men nu meddelar ÖSK att allt klart och att Sixten Boström lämnar således sin tjänst med ögonblicklig verkan.

120714. Sixten kvar i ÖSK.
Förra veckan lät det nästan på Jan Karlsson som om man var på väg att nå en överenskommelse med Sixten Boström om hur dennes anställning hos ÖSK skall avslutas. Så gick det dock inte – han är fortfarande kvar på ÖSKs avlöningslista även om han lär ha återvänt till Finland. När NA tar upp frågan på nytt med låter det inte lika ”förhoppningsfullt”.
– Vi har en dialog med honom och hans aktivitet framöver i ÖSK Fotboll. Och den är inte klar ännu. Vi diskuterar om vi ska jobba tillsammans, hur vi i så fall ska jobba tillsammans eller om vi inte ska jobba tillsammans, säger han till tidningen.

ÖSK vill säkert helst avsluta anställningen, men utan att för den sakens skull behöva betala lönen för den hela återstående anställningsperioden. Kommer man inte överens om det gäller det som sagt att finna något sätt att utnyttja Sixtens kunnande på ett lämpligt sätt. Någon återkomst till Örebro lär väl hur som helst inte vara aktuell. Men det skulle väl kunna vara möjligt att till exempel använda sig av honom i en scoutingfunktion om man nu ändå måste fortsätta att betala hans lön.

120708. Sixten snart utlöst?
NA skriver idag, att en uppgörelse mellan ÖSK och Sixten Boström skulle kunna vara på ingång. I alla fall säger Jan Karlsson till tidningen att även om Boström fortfarande är anställd av ÖSK så kanske han inte är det nästa vecka. Något som Karlsson knappast skulle säga om det inte var så att en uppgörelse av något slag är på väg att träffas.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.