Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Shpetim Hasani till ÖSK!

120811.
ÖSK: Hasani klar för ÖSK

120810.
Enligt NA är nu allt klart beträffande Shpetim Hasanis övergång till ÖSK.
IFK Norrköping: Officiellt: Shpetim Hasani klar för ÖSK
Norrköpings Tidningar: Hasani har gjort sin sista IFK-match
Folkbladet: Hasani lämnar direkt

120809. Hasani till ÖSK?
På förmiddagen har det kommit fram uppgifter om att ÖSK skrivit kontrakt med IFK Norrköpings anfallare Shpetim Hasani. Kontraktet avser tiden från och med den 1 januari nästa år, då anfallarens kontrakt med IFK Norrköping går ut. ÖSK kommer förmodligen att försöka köpa loss honom från hans nuvarande klubb, men det finns ingen garanti för att detta kommer att lyckas. Hasani kan nämligen betraktas som en startspelare hos IFK och det är inte alls säkert att man vill släppa honom i förtid. I år har han spelat från start i 13 av hitillsvarande 18 matcher. Dessutom har han blivit inbytt i ytterligare 4  (samt utbytt i 11).

Informationen om kontraktet kommer via Hasanis agent Miro Jaganjac som släppt nyheten via Twitter.

Hasani är från Kosovo med albansk etinicitet. Han har representerat ett antal svenska klubbar från hans första kontrakt med Kalmar FF år 2005. Sedan dess har han hunnit med att representera Degerfos IF (vid två tillfällen), IK Sirius år 2009 samt därefter IFK Norrköping från och med år 2010.

Frågan är om Hasani värvats till ÖSK för att vara den spelare som skall rädda kvar laget i allsvenskan eller om man i första hand ser honom som en förstärkning av den trupp, som eventuellt kommer att spela i Superettan nästa år. Hasani verkar hur som helst inställd på att det kan bli Superettan nästa år, eftersom han tydligen redan gjort klart med ÖSK. Hans bästa år målmässigt var för övrigt med IFK Norrköping år 2010, då de gick upp till Allsvsenskan. Det året spelade han 29 matcher, gjorde 13 mål och 4 assist.

Elite Football: Spelarprofil Shpetim Hasani

NA har frågat ÖSK hur det ligger till med övergången och man har från Sportklubbens sida avböjt att kommentera uppgiften. Det kan väl vara / är förmodligen så att man just nu diskuterar med IFK Norrköping om villkoren för att få loss Hasani på en gång och i så fall är det väl inte så klokt att blanda in pressen förhandlingsarbetet.

NA: Hasani uppges vara klar för ÖSK
Folkbladet: Hasani: ”Har varit förhandlingar”
Guldköping: Hasani har ritat på för Örebro
NA:Norrköpings Hasani till NA: ”Jag är klar”
Norrköpings Tidningar: ”ÖSK kom med ett bra erbjudande”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.