Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Retur för Samuelsson

Peter Samuelsson är åter med på plan.

Peter Samuelssons övergång till ÖSK blev inte riktigt vad han tänkt sig (antar jag). Sjukdomar och skador samt en hård konkurrens om startplatsen bland anfallarna gjorde att hans speltid blev begränsad. I mitten av maj spelade han i och för sig tre matcher från start när Sixten Boström började att ”experimentera” med ett tvåmannaanfall, men efter fotledsskadan som han råkade ut för i matchen mot Syrianska så har det inte blivit någon mer speltid för hans del. I stället har Marcus Astvald blivit den som tagit över rollen som anfallare under skadade Andreas Haddads och William Atashkadehs frånvaro.

Idag meddelar så ÖSK och Degerfors, att Samuelsson kommer att lånas ut under resten av säsongen. Sommarfönstret öppnas den 1 augusti och från och med den dagen kommer han att vara tillgänglig för matchspel med DIF.

Enligt informationen på Degerfors hemsida kontaktade Degerfors ÖSK så sent som igår och redan idag på förmiddagen var uppgörelsen om lånet klart. Det kan väl inte innebära annat än att ÖSK redan kommit fram till att Samuelsson inte kommer att behövas i höst. Möjligen kan det vara så att P-O Ljungs preferens för en djupledslöpande central anfallare inte stämde in tillräckligt bra på Samuelssons profil som en typisk straffområdesspelare.

Från ÖSKs sida meddelas via NA, att man för närvarande inte har några planer på att ta in någon ytterligare anfallare under det kommande transferfönstret. En ståndpunkt som dock kan komma att ändras beroende på hur skadeläget utvecklar sig. Värmlands Folkblad skriver också om utlåningen och enligt den artikeln har Samuelsson ännu inte återhämtat sig efter den sträckning han ådrog sig för två månader sedan mot Syrianska.

Bloggen tror att det här nog blir en bra lösning för alla inblandade parter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.