Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Ahmed Yasin landlagsuttagen


120706. Fjärde landskampen för Ahmed.
Ahmed Yasin verkar vara på väg att etablera sig på en plats som avbytare i det irakiska landslaget. När Irak och Saudiarabien igår kväll gjorde upp om turneringens tredjeplats fick Ahmed börja på bänken, men inbytt blev han redan i den 58:minuten. Irak vann matchen med 1-0 efter ett mål som gjordes redan i den 16:e minuten.

ÖSK kan förmodligen se fram mot att Ahmed återvänder till Örebro full av självförtroende och väldigt spelsugen efter den för honom väldigt lyckade landslagsturneringen.

YouTube: Ahmed Yasin – Arab Cup 2012120704. Tredje landskampen för Ahmed.
Irak spelade igår semifinal i Arab Cup. Motståndare var Marocko och det var de senare som vann matchen med 2-1. Maroccos mål gjordes tidigt i matchen i den 22:a och 26:e minuten. Iraks reduceringsmål gjordes på straff i den sjätte (!) övertidsminuten. Ahmed Yasin fick starta på bänken, men blev inbytt redan i den 35:e minuten.

För Iraks del återstår nu en match i turneringen. Det är uppgörelsen om tredje plats och motståndare är värdnationen Saudiarabien. Den matchen spelas i morgon (torsdag).


120701. Ahmed spelade från start mot Sudan.
Ahmed Yasin får mer och mer förtroende från Zico, landets legendariske förbundskapten. När Iraq spelade 1-1 i den tredje gruppspelsmatchen mot Sudan fick Ahmed för första gången spela från start, ett, skulle det visa sig, lyckat beslut av Zico. Det var nämligen på en hörna slagen av Ahmed som Iraq tog ledningen i den 5:e minuten. Ahmed spelade sedan nästan hela matchen och blev inte utbytt förrän i den 82:a minuten.

Iraq vann sin grupp och kommer nu närmast att ställas mot Marocco i utslagsfasen av turneringen. Ahmed står nu inför ett svårt val – skall han stanna kvar i Saudiarabien, nu när han verkar vara på väg att säkra en plats i startelvan eller skall han återvända till Örebro och allsvenskan där han med största säkerhet inte kommer att få spela från start – om än alls.

Semifinalerna kommer att spelas den 3 juli, matchen om tredje pris (för semifinalernas förlorare) den 5 juli och finalen spelas den 6 juli. Bloggen tycker nog att han skall stanna kvar om han känner att han har en möjlighet att få mer speltid med landslaget. Det ligger dessutom på sätt och vis även i ÖSKs intresse att en av deras spelare får en internationell exponering.


120628. En halvlek för Ahmed när Iraq slog Egypten.
Iraq spelade tidigare idag sin andra match i årets Arab Cup. För motståndet svarade Egyptens OS-lag. Efter att ha legat under i halvtid med 1-0 gjorde Iraq två mål i den andra halvleken och vann alltså matchen med 2-1. Ahmed Yasin blev inbytt och spelade hela den andra halvleken. Eftersom övriga resultat i gruppen gått Iraqs väg är laget redan nu med en match kvar att spela klara för slutspelet.


120626. Ahmed inbytt efter 30 minuter.
Papperstidningen skrev igår, att Ahmed Yasin fick göra debut i det irakiska seniorlandslaget, då landet mötte Libanon i den arabiska cupen. Han blev inbytt redan efter 30 minuter. Matchen vanns av Irak med 1-0 efter ett vinstmål i den 89:e minuten.

I morgon ställs laget mot Egypten, som representeras av det lag som skall vara med i den olympiska fotbollsturneringen.


120620.
NA skriver
, att Ahmed Yasin blivit uttagen till den trupp som skall representera Irak i 2012 Arab Nations Cup.  Turneringen spelas under slutet av juni och början av juli i Jeddah, Saudiarabien.  Ahmed som tidigare har sagt, att han inte tänkte vara med i turneringen, utan att han avsåg  att ”kämpa” för sin plats i ÖSK har nu ändrat sig och reser nu trots allt med ÖSK-ledningens goda minne. Han kommer dock att vara tillbaka i tid för ÖSKs allsvenska återstart den 5 juli mot GAIS borta. (Den cyniske kanske tänker, att Ahmed insett att vägen till en plats i startelvan snarast blivit längre sedan i våras – i och med att Daniel Bamberg nu är spelduglig).

Det irakiska lagets spelschema ser ut på följande sätt.

24 juni. Irak – Libanon
27 juni Irak – Egypten
30 juni Sudan – Irak

De tre gruppsegrarna samt den bäst placerade grupptvåan går vidare till semifinalerna som spelas den 3 juli. Finalen spelas sedan den 6 juli. Med Egypten i sin grupp är nog möjligheterna för Iraq att gå vidare inte så stora.

Bloggen, som har tillbringat tre sommrar i Jeddah (innan bloggen blev en Blogg), kan berätta att det kommer att bli jobbigt för Ahmed. Vid den här årstiden är det mycket varmt i Jeddah och i allmänhet är dessutom luftfuktigheten påtagligt hög.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.