Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Inga nyförvärv i sommar?

Från ÖSKs sida har man tidigare sagt, att det inte nödvändigtvis blir några nyförvärv i sommar. Pengarna finns visserligen, men Lennart Sjögren anser att med de spelare som nu återkommer efter diverse skador så har man ett tillräckligt starkt lag. FotbollDirekt har nu intervjuat Magnus Wikström som tror att det kan bli svårt att få tag på rätt spelare med tanke på ÖSKs svaga vårsäsong.

Det ligger väl en del i vad Magnus tycker. Det kommer nog att vara väldigt svårt, att locka tillräckligt rutinerade och skickliga spelare till ÖSK i höst, när det är en så uppenbar risk, att laget kommer att åka ur allsvenskan. Vad man kan tänka sig är yngre spelare som ser möjligheten att spela i ett allsvenskt lag som en utmaning i sig. Ett alternativt är spelare från någon utländsk liga, som ser en fördel med att komma till Sverige för att etablera sig. En tredje möjlighet är att ta hit någon som mest kommer för pengarna – typ Abgar Barsom förra gången det var kris i ÖSK. Inget av de här alternativen känns väl speciellt attraktiva och det är tveksamt vad spelare med den typen av karaktäristiska kan tillföra. Sydamerikaner och afrikaner kan ju visa sig vara väldigt skickliga fotbollsspelare, men de kräver ofta en rätt lång anpassningstid till svenska förhållanden – en tid som ÖSK inte kommer att ha i höst. De yngre spelarna saknar den rutin som krävs i dagens skarpa läge och när det gäller spelare som kommer för pengarna så är det tveksamt om de har den inställning som kommer att behövas.

Ytterligare ett problem när det gäller att värva nya spelare är att man hos ÖSK inte verkar veta vilket spelsystem man skall använda sig av. Sixten har experimenterat rätt friskt med laguppställningarna på slutet och det är inte säkert att man (just nu) vet hur det kommer att se ut i framtiden. Behoven som bloggen ser det är nog i första hand att få in en bra målvakt som kan skänka stabilitet i försvarsspelet. Dessutom skulle det nog behövas en tredje mittback som kan lösa av Magnus Wikström/Ilir Berisha när det behövs. Det behovet har ju blivit mera påtagligt efter det visat sig att Patrik Haginge nog gör sig bäst som defensiv mittfältare.

1 kommentar – kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.