Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Sixten säker (tills vidare)

Kapten Blod har talat med ÖSKs sportchef Lennart Sjögren och bland annat frågat honom om hur pass säker Sixten Boström är i sitt tränarjobb. Rätt säker, verkar Sjögren tycka som påpekar, att det inte är ofta som ett tränarbyte faktiskt ger önskat resultat.

Nu är det givetvis så, att Sjögren faktiskt inte kan säga något annat. Man kan så att säga inte sparka en tränare i förväg och ett underbetyg från sportchefen kan nog likställas med en sådan spark. Tränare sparkas när man gjort klart med en ersättare eller i undantagsfall då stämningen i och förtroendet från spelartruppen blivit så dålig, att det verkligen inte finns någon annan utväg.

Bloggen tror att Sixten får tiden fram till EM-uppehållet på sig för att visa att han kan på spelet igen. Dit är vi halvvägs nu. Efter uppehållet återstår 18 matcher, vilket bör räcka för att rädda laget om kvaliteten verkligen finns i truppen och den nya tränaren förmår omsätta denna i poäng.

Sedan är det ju även fråga om ÖSK anser sig ha råd att skilja sig från sin tränare, som då har ett och ett halvt år kvar på sitt kontrakt. Dessutom lär man väl få lov att skicka iväg Mosander också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.