Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Wirtanen reser hem

Visserligen är det första april idag, men Eyravallsbloggen väljer ändå att ta Ålandstidningens nyhet om att Tommy Wirtanen lämnar ÖSK ett år i förtid på allvar. En övergång har ju varit på tapeten redan tidigare, men då sade ÖSK nej i sista ögonblicket. Förmodligen för att man var osäker på hur högerbacksplatsen skulle besättas vid ett bortfall/skada på Haginge. Eller om det var så att man inte riktigt var säkra på att man hade tillräckligt bra uppbackning i mitten av backlinjen. Nu verkar man vara övertygade om att platsen kan besättas och släpper därför Tommy, enligt dennes önskemål.

Eyravallsbloggen, som alltid har gillat den speediga, glada och allsidiga ålänningen, önskar givetvis Tommy lycka till på sin nygamla arbetsplats.

Anm. 1: Visserligen har det svenska vintertransferfönstret stängt sedan midnatt, men det förhindrar inte övergångar till Finland, som har sitt fönster öppet till den 30 april.

Anm. 2: I och med att Wirtanen lämnar kommer vi förmodligen aldrig få uppleva en ÖSK-backlinje där alla har efternamn som börjar på W.

Tillägg: De flesta verkar anse, att det rörde sig om ett aprilskämt. Lite märkligt med tanke på omständigheterna, tycker jag, men man kanske har andra sprilskämtsvanor i Finland. Tommy Wirtanen har till bland annat NA förnekat att det skulle vara någon sanningshalt i påståendet. Ålandstidningen har tagit bort den aktuella artikeln från sin hemsida.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.