Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Mariehamn vill ha hem Wirtanen

 

Åt vilket håll lutar det, Tommy?


Tidningen Nya Åland skriver
, att ryktena om att Tommy Wirtanen skulle kunna vara på väg hem inte var helt gripna ur luften. IFK Mariehamn har faktiskt bett ÖSK att få ta tillbaka sin tidigare spelare – dock utan någon ersättning för ÖSKs del. Något som dock ÖSK inte accepterat – utan ersättning släpper man honom inte. Det ser alltså ut som om han blir kvar i Örebro tills vidare.

Av ovanstående kan man väl dra slutsatsen, att i alla fall Tommy inte skulle ha något emot att flytta hem till Mariehamn på en gång. Annars hade det inte ens lönat sig att fråga ÖSK om saken. Enligt artikeln så har klubben och Tommy diskuterat saken rätt ingående.
Jag och Tommy har fört många diskussioner under mellandagarna, säger IFK Mariehamns klubbdirektör Peter Mattson till tidningen.

På sätt och vis lite förvånande att den diskussionen har ägt rum och att den omnämns i tidningen. Eftersom Tommy fortfarande har ett knappt år kvar på sitt kontrakt är han fortfarande inte lovligt diskussionsbyte för andra föreningar. Nu tror jag inte att ålänningarna trampat i klaveret utan ÖSK har säkert gett dem lov att tala med Tommy. Vilket i så fall innebär att tanken att låta honom gå inte är helt främmande för ÖSKarna.

Som truppen ser ut idag kan jag förstå, att man inte släpper iväg sin spelare. Han behövs i första hand som uppbackning på högerbacksplatsen. Om Patrik Anttonen blir skadefri kommer saken delvis i ett annat läge. Om ÖSK dessutom värvar ytterligare en mittback, så tror jag att ÖSK kommer att ompröva sitt beslut. Även om man inte får betalning slipper man ju en lön och får en plats ledig i truppen för en spelare på någon position, där behovet är större.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.