Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Wiktorsson: Tristare i mitten

Jag antar, att det är fler än jag som förvånats och kanske oroats av att Christoffer Wiktorsson, en av Superettans bästa mittbackar förra året, fått stå tillbaka när olika lösningar på mittbacksplatsen bredvid Magnus Wikström testats. Håller han inte på allsvensk nivå eller handlar det om mobbing från lagledningens sida, var tankar som ofrivilligt smugit sig på. Efter hand har det dock framgått, att man från ÖSKs sida i första hand har sett Wiktorsson som en potentiell framtida vänsterback och detta är anledningen till att Berisha och Lumbana gått före när mittbackspositionen skulle besättas.

Något som nu bekräftas av Värmlands Folkblad, som intervjuat Wiktorsson i hans nya miljö. Det visar sig till och med att tankarna på vänsterbacksplatsen fanns där redan då kontraktet blev påskrivet.
– Det är lite ovant, men jag visste att Sixten såg mig som en vänsterback när jag skrev på, säger Wiktorsson till tidningen.

Att han dessutom tycker, att det nog kan blir roligare att spela ytterback visar sig också.
– Nu blir det mer ett offensivt tänk. Jag kan gå med mer i anfallen. Det var det jag saknade som mittback i Degerfors. Det kunde bli lite tråkigt ibland.

Konkurrensen med Samuel Wowoah verkar han dessutom ta rätt lätt på. Han inser av allt att döma, att det kommer att ta tid att återknyta bekantskapen med vänsterbacksplatsen (vilket han verkar få göra i U21-allsvenskan). Han har ett fyraårskontrakt med ÖSK och inser att hans tid kommer, speciellt som den nu 35-årige Samuel nog gör sin sista säsong hos ÖSK – i alla fall som given startspelare.

En intressant notering i övrigt är, att Wiktorsson faktiskt även spelat högerback under sin tid hos Degerfors. Det fick han göra år 2008 då Jan Stahre tränade Degerfors.

Värmlands Folkblad: Mer offensiv för Wiktorsson på vänsterkanten

Kul för övrigt att se, att det skrivs betydligt mer om ÖSK i värmländska media efter de senaste två årens spelarbyten. Förhoppningsvis kan det bidra till att ÖSK blir ett favoritlag även på andra sidan de Blå Bergen. Det skulle bägge klubbarna tjäna på.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.