Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Berger missar seriestarten

NA skriver, att Emil Berger drabbats av körtelfeber och därför kommer att missa den allsvenska seriestarten. Nu är väl Emil knappast en startspelare på årets mittfält, men han hade säkert fått komma in och spela en del minuter här och där.

Problemet med körtelfeber, utöver det akuta sjukdomsförloppet verkar vara, att det kan ta lång tid att komma igång igen. Den akuta fasen av sjukdomen brukar ta 2-3 veckor, men även efter att symptomen försvunnit måste man ta det lugnt. Vårdguiden skriver:

De akuta symtomen brukar gå över på två till tre veckor, sedan är det vanligt att du känner dig trött en längre tid, ibland flera månader. Vänta med krävande motion eller annan kraftig fysisk ansträngning till fyra veckor efter tillfrisknandet. Däremot är det bra med lite lagom ansträngning, som till exempel promenader.

Det mesta pekar väl mot att Emil inte kommer att vara användbar i allsvenska sammanhang förrän efter EM-uppehållet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *